Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki w sosie z kaparów z ziemniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
40 g czerstwej bułki , pokrojonej w ćwiartki
-
100 g cebuli
-
1 jajko
-
¼ łyżeczki pieprzu
-
400 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego)
-
700 g ziemniaków , pokrojonych na kawałki
-
800 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l)
Sos z kaparów
-
200 g śmietany 12%
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
50 g mąki
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu
-
60 g kaparów , odsączonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
2515 kJ /
600 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Indyk à la Wellington z sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 godz. 20 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2 godz.