Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki w sosie z kaparów z ziemniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
40 g czerstwej bułki , pokrojonej w ćwiartki
-
100 g cebuli
-
1 jajko
-
¼ łyżeczki pieprzu
-
400 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego)
-
700 g ziemniaków , pokrojonych na kawałki
-
800 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l)
Sos z kaparów
-
200 g śmietany 12%
-
1 łyżeczka soku z cytryny
-
50 g mąki
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu
-
60 g kaparów , odsączonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
2515 kJ /
600 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2h
Świąteczna szynka peklowana
170h 20min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50min
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40min
Ossobuco
1h 10min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1h
Rolada z boczku i schabu
11h 40min
Kaszotto z kaszy gryczanej z porem, jarmużem i kurczakiem
45min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1h