
Urządzenia i Akcesoria
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Ryż z warzywami na parze
-
marchewki pokrojonej w słupki (0,5 x 5 cm)200 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)100 g
-
żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (0,5 x 5 cm)100 g
-
cukinii pokrojonej w słupki200 g
-
grzybów, świeżych (np. pieczarek, boczniaków), pokrojonych w plastry250 g
-
kiełków soi, świeżych100 g
-
wody1200 g
-
ryżu parboiled250 g
Sos słodko-kwaśny
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 - 40 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki50 g
-
octu owocowego np. jabłkowego, porzeczkowego30 - 50 g
-
brązowego cukru50 g
-
miodu50 g
-
skrobi kukurydzianej1 łyżka
-
soli1 łyżeczka
-
sosu sojowego60 g
-
soku z limonki1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
ananasa, świeżego pokrojonego na 1,5 cm kawałki200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
486.8 kcal /
2037.9 kJ
Białko
16.5 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
107.3 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
897.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE MENU
11 Przepisów
Polska
Polska