Zupa krem z kurek
TM6 TM5

Zupa krem z kurek

3.9 (271 ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 40 g suszonych pomidorów, w oleju
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 60 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 300 g kurek, świeżych, dokładnie oczyszczonych
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g śmietany UHT, 18% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    lub 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
957.2 kJ / 228.8 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
25.6 g
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
6.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy