Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 1 łyżka curry, mielonego
- 80 g wina białego, wytrawnego
- 40 g wody
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 - 2 łyżeczki mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 549 kJ / 131 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 min
Szary sos polski
10min
Warzywa w sosie holenderskim
1h 10 min
Sos pomidorowy Aurora
20min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5 min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 min
Sos serowy roquefort
20min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos pomidorowy
40 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15min
Sos koperkowy
15min
Sos serowy Mornay
10min