Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 600 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
- 1550 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 30 g oleju
- 20 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 2 łyżki koperku, świeżego, posiekanego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 779.6 kJ / 186.3 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 846.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bigos
1h 30min
Sos tatarski
5min
Surówka z kiszonej kapusty
15min
Żurek
50min
Łazanki
1h
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2h 10min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1h 30min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1h 45min
Modro kapusta
45min
Wigilijna kapusta z grzybami
1h 20min
Kapusta gotowana
30min
Kapusta czerwona na ciepło
35min