Kapusta zasmażana
TM6 TM5

Kapusta zasmażana

4.6 (875 ocen)

Składniki

  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 600 g kapusty kiszonej, odsączonej z zalewy
  • 1550 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 30 g oleju
  • 20 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 2 łyżki koperku, świeżego, posiekanego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
779.6 kJ / 186.3 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
8.7 g
Tłuszcz
15.1 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Błonnik
3.5 g
Sód
846.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy