Zupa jarzynowa i danie na Varomie
TM6 TM5

Zupa jarzynowa i danie na Varomie

4.6 (2.5K ocen)

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 filet z piersi kurczaka, podwójny (400-700 g), bez skóry, pokrojony w kawałki (ok. 2 x 2 x 1 cm)
  • 1 - 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 pomidor (ok. 180 g), przekrojony na pół
    lub 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 120 g różyczek brokułu
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g makaronu, suchego (kokardki, muszelki, orzo lub zacierki), o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)
  • 200 g warzyw, mieszanych, świeżych (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki
    lub 200 g warzyw, mieszanych, świeżych (np. cukinii, marchewki, dyni), pokrojonych na wstążki (patrz wskazówka)
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu
    lub 2 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1181.6 kJ / 282.4 kcal
Białko
15.8 g
Węglowodany
27.2 g
Tłuszcz
12.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
3.6 g
Sód
740.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy