
Urządzenia i Akcesoria
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
1 filet z piersi kurczaka podwójny (400-700 g), bez skóry, pokrojony w kawałki (ok. 2 x 2 x 1 cm)
-
1 - 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
60 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 pomidor (ok. 180 g), przekrojony na pół
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
120 g różyczek brokułu
-
750 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g makaronu, suchego (kokardki, muszelki, orzo lub zacierki), o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)
-
200 g warzyw, mieszanych świeżych (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki
-
2 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
282.4 kcal /
1181.6 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
27.2 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
740.4 mg