Zupa jarzynowa i danie na Varomie

Zupa jarzynowa i danie na Varomie

4.6 2.5K oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 1 filet z piersi kurczaka podwójny (400-700 g), bez skóry, pokrojony w kawałki (ok. 2 x 2 x 1 cm)
  • 1 - 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • 60 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 pomidor (ok. 180 g), przekrojony na pół
    2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 120 g różyczek brokułu
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g makaronu, suchego (kokardki, muszelki, orzo lub zacierki), o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)
  • 200 g warzyw, mieszanych świeżych (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki
    200 g warzyw, mieszanych, świeżych (np. cukinii, marchewki, dyni), pokrojonych na wstążki (patrz wskazówka)
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu
    2 łyżki jogurtu naturalnego, lub greckiego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 282.4 kcal / 1181.6 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 27.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 740.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...