Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'amandes effilées
- 30 g de cassonade
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 2 c. à soupe de mascarpone, très froid
- 400 g de crème de marrons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2652 kJ / 634 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Crème caramel
3 Std.
Crèmes brûlées à la crème de marrons
3h 20 min
Mont-Blanc glacé
4 Std. 20 Min
Rochers coco
30 min
Pannacottas aux épices
4 Std. 30 Min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45 min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3h 20 min
Flans aux petits pois et au chèvre frais
1sa 35 dk
Pannacottas after eight
5h 35min
Moelleux à la crème de marrons et au chocolat
1h
Crème catalane
4 Std. 25 Min
Crème de marrons
45 min