Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 300 - 400 g de poires bien mûres (3-4), épluchées, coupées en deux et épépinées
- 100 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux (2-3 cm)
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 c. à café de miel
- 1 ½ c. à café de cardamome en poudre
-
50
g d'amandes effilées, toastées
lub 50 g de pistaches, décortiquées et non salées et toastées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 354 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Poires farcies en papillote
35min
Pêches pochées, framboises, amandes
45min
Poires aux fruits rouges et à la violette
1h 25min
Soupe fraise-rhubarbe et verveine
1 godz. 30 min
Pêche Melba
6 Std.
Demi-poires vapeur (500-800 g)
30min
Pommes cuites à la confiture
45min
Tarte aux myrtilles
2 godz. 30 min
Poires au chocolat
30min
Riz au lait, poires pochées et sauce chocolat
1h 20min
Pommes cuites à la cannelle
35min
Demi-poires vapeur
20min