Poires à la vapeur, sauce chocolat-cardamome

Poires à la vapeur, sauce chocolat-cardamome

4.7 120 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 400 g d'eau
  • 300 - 400 g de poires bien mûres (3-4), épluchées, coupées en deux et épépinées
  • 100 g de chocolat noir 50% de cacao détaillé en morceaux (2-3 cm)
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 1 c. à café de miel
  • 1 ½ c. à café de cardamome en poudre
  • 50 g d'amandes effilées toastées
    50 g de pistaches, décortiquées et non salées, et toastées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 354 kcal / 1480 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...