Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre, pour le moule
- 120 g de sucre en poudre, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de lait
- 50 g de fécule de maïs
- 250 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1221.3 kJ / 291.5 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 56.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 49.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1 Std. 10 Min
Clafoutis aux framboises
45min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2u. 5min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux abricots
55min
Far aux pommes
1h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min