Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre, pour le moule
- 120 g de sucre en poudre, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de lait
- 50 g de fécule de maïs
- 250 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1221.3 kJ / 291.5 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 56.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 49.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux myrtilles
2j 30 menit
Le milhassou
2h
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Cake à la ricotta et aux fruits rouges
1 Std. 15 Min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis aux framboises
45min