Tarte abricot-pistache

Tarte abricot-pistache

4.4 112 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 parts

Składniki

La pâte sablée à la pistache
  • 75 g de pistaches, décortiquées et non salées
  • 80 g de farine de blé
  • 80 g de sucre roux
  • 80 g de beurre coupé en morceaux
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La crème aux pistaches
  • 180 g de pistaches, décortiquées et non salées
  • 60 g de sucre roux
  • 2 œufs
  • 60 g de beurre coupé en morceaux
  • 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 8 abricots frais coupés en deux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 190.7 mg
Białko 13 g
Kalorie 2892.8 kJ / 695.7 kcal
Tłuszcz 45.8 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 18.5 g
Węglowodany 53.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...