Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée à la pistache
- 75 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 80 g de farine de blé
- 80 g de sucre roux
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
La crème aux pistaches
- 180 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 60 g de sucre roux
- 2 œufs
- 60 g de beurre, coupé en morceaux
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 8 abricots frais, coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2892.8 kJ / 695.7 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 190.7 mg
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 min
Paris-Deauville
12h
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Gratin d'abricots façon frangipane
55 min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Financiers à la noisette
25 min
Financiers minute miel et framboises
35 min
Moelleux poire-noisette
45 min
Grand financier à la noisette
55 min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Pasteras aux pommes
25 min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min