Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 215 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre, coupé en dés, et 10 g pour le moule
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 280 g de farine de blé, et 20 g pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 30 g de poudre d'amande
- 300 g de myrtilles fraîches
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe rase de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2738 kJ / 655 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Clafoutis aux myrtilles
50 min
Tarte aux myrtilles
3h 15min
Tarte amandine aux cerises
2h 30min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Tartelettes aux quetsches
45 min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14h 15min
Tarte aux mirabelles
50 min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2u. 5min
Tarte amandine aux mirabelles
1 godz. 30 min
Tarte à la rhubarbe
1h