Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 250 g de farine de sarrasin
- 5 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de beurre
- 400 g de poireaux, émincés
- du poivre moulu
- 50 g d'huile neutre
- 100 g de comté râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2708 kJ / 650 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1hod. 25min
Tarte rustique potiron, saint-marcellin et oignon rouge
55 Min
Pizza aux légumes
1hod. 30min
Galette de sarrasin moules et fondue de poireau
45min
Flammekueche
1 Std. 50 Min
Flammenküche au poireau
1hod. 40min
Flammekueche
1hod. 25min
Galettes aux champignons et crème de soja
1hod. 30min
Pâte à galette
1 Std. 15 Min
Galette fourrée jambon-champignons
40min
Galettes de blé noir aux saint-jacques, sauce à l'andouille
1 Std. 10 Min
Flammekueche alsacienne
30 Min