Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 250 g de farine de sarrasin
- 5 œufs
- 10 g de sel
- 50 g de beurre
- 400 g de poireaux, émincés
- du poivre moulu
- 50 g d'huile neutre
- 100 g de comté râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2708 kJ / 650 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes complètes
45 min
Tartines au potimarron et fromage à raclette
35 min
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45 min
Feuilleté aux épinards, chèvre et lardons
1h 45 min
Flammekueche
1u. 50min
Galette de sarrasin moules et fondue de poireau
45 min
Pâte à galette
1h 15 min
Galette fourrée jambon-champignons
40 min
Flammenküche au poireau
1 Std. 40 Min
Pastilla veggie
1h 15 min
Flammekueche alsacienne
30 min
Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre
2h