Sero-makowiec
TM6 TM5

Sero-makowiec

4.6 (829 ocen)

Składniki

Warstwa makowa

  • 400 g maku
  • 460 g mleka
  • 4 jajka
  • 220 g cukru pudru
  • 40 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki aromatu migdałowego
    lub ½ łyżeczki aromatu pomarańczowego
  • 140 g bakalii, mieszanych (rodzynek, posiekanych orzechów, skórki kandyzowanej)

Warstwa serowa

  • 1000 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
  • 220 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 20 g cukru wanilinowego
  • 15 g skrobi ziemniaczanej
  • 120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1437.6 kJ / 343.4 kcal
Białko
14.2 g
Węglowodany
33.1 g
Tłuszcz
18.9 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Błonnik
40.4 g
Sód
99.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy