Sero-makowiec

Sero-makowiec

4.5 962 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 40 min
24 kawałki

Składniki

Warstwa makowa
  • 400 g maku
  • 460 g mleka
  • 4 jajka
  • 220 g cukru pudru
  • 40 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki aromatu migdałowego
    ½ łyżeczki aromatu pomarańczowego
  • 140 g bakalii mieszanych (rodzynek, posiekanych orzechów, skórki kandyzowanej)
Warstwa serowa
  • 1000 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
  • 220 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    20 g cukru wanilinowego
  • 15 g skrobi ziemniaczanej
  • 120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 99.7 mg
Białko 14.2 g
Kalorie 1437.6 kJ / 343.4 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 40.4 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 33.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...