Sernik gotowany

Sernik gotowany

4.2 1.3K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
20 porcji

Składniki

Kajmak kakaowy
  • 400 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
  • 20 g mleka
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Masa serowa
  • 400 - 450 g herbatników
  • 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 180 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 120 g mleka
  • 120 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
  • 4 jajka
  • 4 - 5 łyżek migdałów, w płatkach uprzednio uprażonych na suchej patelni

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 14.3 g
Kalorie 1642 kJ / 392 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 46.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...