
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kajmak kakaowy
- 400 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
- 20 g mleka
- 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Masa serowa
- 400 - 450 g herbatników
- 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
- 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 180 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 120 g mleka
- 120 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
- 4 jajka
- 4 - 5 łyżek migdałów, w płatkach uprzednio uprażonych na suchej patelni
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 392 kcal / 1642 kJ
- Białko
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Sernik jogurtowy
8 godz.
Ciasto z kaszą manną i polewą czekoladową ze śliwkami
2 godz.
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Sernik Izaura
2 godz.
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 godz. 50 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Ciasto pleśniak
3 godz. 15 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Karpatka
5 godz.