Urządzenia i Akcesoria
Sernik gotowany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 7 godz. 40 min
20 porcji
Składniki
Kajmak kakaowy
-
400 g masy kajmakowej podzielonej na kawałki
-
20 g mleka
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Masa serowa
-
400 - 450 g herbatników
-
1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
180 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mleka
-
120 g budyniu śmietankowego, w proszku bez cukru
-
4 jajka
-
4 - 5 łyżek migdałów, w płatkach uprzednio uprażonych na suchej patelni
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.3 g
Kalorie
1642 kJ /
392 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
46.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 godz. 50 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Ciasto pleśniak
3 godz. 15 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Karpatka
5 godz.