Urządzenia i Akcesoria
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 sztuk
Składniki
-
250 g wody
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta soli
-
200 g mąki pszennej
-
4 jajka
-
olej rzepakowy do posmarowania papieru i głębokiego smażenia
-
150 g cukru
-
40 g białego rumu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.9 g
Kalorie
904.4 kJ /
216 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE BUŁKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 min
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
2 godz. 30 min
Oponki (bez cukru)
45 min
Skandynawskie bułeczki z nadzieniem marcepanowym (Semlor)
2 godz. 30 min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Pączki
1 godz. 20 min
Karpatka
5 godz.