Pączki hiszpańskie (gniazdka)

Pączki hiszpańskie (gniazdka)

4.6 885 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 sztuk

Składniki

  • 250 g wody
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 szczypta soli
  • 200 g mąki pszennej
  • 4 jajka
  • olej rzepakowy do posmarowania papieru i głębokiego smażenia
  • 150 g cukru
  • 40 g białego rumu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 2.9 g
Kalorie 904.4 kJ / 216 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 0.3 g
Węglowodany 18.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...