
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g wody
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- 200 g mąki pszennej
- 4 jajka
- olej rzepakowy do posmarowania papieru i głębokiego smażenia
- 150 g cukru
- 40 g białego rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 216 kcal / 904.4 kJ
- Białko
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.3 g