Kiełbasa słoikowa
TM6 TM5

Kiełbasa słoikowa

4.3 (946 ocen)

Składniki

  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 1000 g mięsa wieprzowego, z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka soli peklowej
  • 1 ½ łyżki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka żelatyny w proszku
  • 100 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
2781.5 kJ / 664.8 kcal
Białko
42.8 g
Węglowodany
1.5 g
Tłuszcz
53.1 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Błonnik
0.4 g
Sód
1313.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy