
Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa słoikowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1000 g mięsa wieprzowego z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka soli peklowej
-
1 ½ łyżki majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka żelatyny w proszku
-
100 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
664.8 kcal /
2781.5 kJ
Białko
42.8 g
Tłuszcz
53.1 g
Węglowodany
1.5 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Sód
1313.2 mg