Kiełbasa słoikowa

Kiełbasa słoikowa

4.4 1.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
4 słoiki

Składniki

  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 1000 g mięsa wieprzowego z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka soli peklowej
  • 1 ½ łyżki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka żelatyny w proszku
  • 100 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 664.8 kcal / 2781.5 kJ
Białko 42.8 g
Tłuszcz 53.1 g
Węglowodany 1.5 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Sód 1313.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...