Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème de pruneau (la veille)
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- 450 g de thé noir infusé
Le gâteau (le jour même)
- 3 c. à soupe de rhum
- 200 g de sucre en poudre
- 5 jaunes d'œufs
- 200 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le cercle
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le cercle
- 10 g de sucre vanillé maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2106.6 kJ / 503 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés nantais
2sa 40 dk
Macarons d'Amiens
1u. 45min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Gâche vendéenne
3h 20min
Far breton aux pruneaux
2u.
Far aux pruneaux
1h 35min
Gâteau de semoule
2u. 45min
Tarte amandine aux poires
3 Std. 25 Min
Far aux pruneaux
1 Std. 5 Min
Palets bretons
2u.
Gâteau nantais d'Eric Guérin
2u.
Far breton aux pruneaux
1h 10min