![Wonton soup Wonton soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/671ae1b4-2954-4b5a-8038-4ed281ee9fe0/Derivates/d59c248f-d681-4e2b-82bd-9f5a07d6ddd3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wonton
-
150
g di funghi shiitake freschi in quarti
lub 150 g di funghi champignon freschi in quarti - 150 g di foglie di cavolo cinese a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 10 g di zenzero, radice fresca
- 3 cipollotti a pezzi
- 300 g di carne trita di maiale
- 2 cucchiaini di pepe bianco macinato
- 45 g di salsa di soia chiara
- 10 g di aceto di riso
- 10 g di olio di sesamo
Brodo
- 2 cucchiaini di zucchero
- 20 g di aceto di vino
- 50 g di dado per brodo vegetale
- 1500 g di acqua
- 24 sfoglie di pasta per wonton (10 cm)
- 5 centimetri di zenzero, radice fresca tagliata a julienne
- 6 cipollotti a fettine
- 15 g di salsa di soia
- 1 mazzetto di foglie di cavolo cinese a pezzi
- ½ mazzetto di coriandolo fresco per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1991.4 kJ / 474.2 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1193.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di funghi al profumo di tartufo (vegan)
50 Min
Virtù teramane
1 Std.
Spring rolls vietnamiti (Cha gio)
1 Std. 30 Min
Arepas venezuelane con straccetti di pollo
50 Min
Hakodate Style Ramen
14h 20 min
Tacos de camarones
1 Std. 30 Min
Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)
2h
Samosas con carne e verdure
1 Std. 15 Min
Burger di pesce con salsa aromatica al cetriolo
20 Min
Involtini primavera vietnamiti
40 Min
Hamburger Big Kahuna (alla maniera de Pulp Fiction)
50 Min
Riso cantonese allo zenzero
35 Min