Empanadas funghi e peperoni (vegan)
TM6 TM5 TM31

Empanadas funghi e peperoni (vegan)

4.6 (5 ocen)

Składniki

  • 400 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 220 g di acqua tiepida
  • 7 g di lievito di birra disidratato (1 bustina)
  • 35 g di olio di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino sale
  • 50 g di cipolla, a metà
  • ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 150 g di peperone rosso, a pezzi
  • 100 g funghi freschi
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • ½ cucchiaino di salsa harissa

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
346.7 kJ / 82.9 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
14.2 g
Tłuszcz
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
1.1 g
Sód
149.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy