![Injera (Pane etiope) Injera (Pane etiope)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24ec1781-4184-4f15-9188-5b1c7f0add9d/Derivates/becc9b5c-b534-4a28-bb24-2eadba9aed89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina di teff
- 500 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- olio di semi di girasole (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 8 pezzi
- Kalorie
- 3840.9 kJ / 918 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 183 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 325 mg
Alternatywne przepisy
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1 Std. 10 Min
Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)
13h
Menù: Falafel; Babaganoush; Malabi (Bimby Friend)
3sa
Riso Kashmiri
30 Min
Noodle di soba con tofu
35 Min
Crostata con curd al limone e té nero (vegan)
1 Std. 30 Min
Triangoli di pane arabo con hummus di zucca
1u.
Zighinì (Stufato di manzo)
50 Min
Spanakopita
1u.
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 Min
Hummus al riciclo di verdure
10min
Babaganoush
40 Min