Wersje kompatybilne
Pollo all'angolana con arachidi e polenta (Muamba de ginguba)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pollo all'angolana con arachidi
- 150 g di arachidi tostate non salate
- 300 g di okra fresca (o gombo)
- 2 limoni, preferibilmente biologici, il succo spremuto fresco
- 100 g di pomodoro a pezzi
- 100 g di cipolla a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 500 g di acqua
- 1200 g di carne di pollo, senza pelle e disossata, a pezzi (2-3 cm)
- 2 cucchiaini di sale
- 2 cucchiaini di peperoncino Gindungo
Polenta
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 250 g di farina di mais gialla precotta
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3004.2 kJ / 718 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 46 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fegato alla veneziana
35min
Stufato di pollo, chorizo e ceci
1h
Stufato caraibico con tortino di riso a vapore
9h 15min
Stufato di pollo in crema di mostarda
40 min.
Chana masala
45 min.
Torta di frittelle di fegatini
1hod. 50min
Okonomiyaki
1h
Babaganoush di zucca
45 min.
Pudding alle albicocche e aceto balsamico
1h
Dolce di riso con composta di prugne (Bimby Friend)
1h
Maiale in agrodolce
45 min.
Vin brulè
20 min.