Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 160 g di acqua + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 120 g di strutto
- 360 g di farina tipo 00 + q.b.
Ripieno
-
500
g di carne trita di montone
lub 500 g di carne trita di manzo - 1 cucchiaino di macis
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di brodo di carne
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
Salsa alle cipolle
- 160 g di cipolle a pezzi
- 100 g di burro a pezzi
- 30 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di brodo di carne
- 10 g di brandy
- 30 g di panna (min. 30% di grassi) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4559.4 kJ / 1089 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 79.5 g
- Tłuszcz
- 67.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 381.3 mg
Alternatywne przepisy
Mozzarella stick
30 min
Mini soufflé
1j 15 menit
Sopapillas
1h 10 min.
A ‘ngornata
2h 20min
Treccia al salmone
2h 20min
Cestini al formaggio con salsa al peperoncino e confettura di lamponi
2 Std. 15 Min
Bicchierini mimosa salati
2 Std.
Panini sfogliati
3h 30min
Fiadoni
1h
Panna cotta alla crema al whisky
4 Std. 30 Min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Pai Bao (pane asiatico)
5h 30min