![Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida) Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/180883_0-380-1920-1920.jpg)
Wersje kompatybilne
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 gamberi rossi puliti e sgusciati
- 10 fette di pancetta affumicata, sottili
- 375 g di ceci bianchi lessati
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaio raso di salsa di soia
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 cucchiaino di salsa Tahina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 443 kJ / 106 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone nanbanzuke
1 godz.
Salmone con crema di barbabietola e cumino
30 min
Filetto di maiale e fragole
1 godz. 25 min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1 godz.
Crema di ceci con vongole
40min
Capesante in crosta di pistacchi
30 min
Insalata di granchio e gamberi con maionese allo zenzero
35min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2klst 25 min
Salmone miele e yogurt greco
40min
Gamberoni con avocado e yogurt
35min
Blinis integrali con Gorgonzola
1 godz.
Salsa guacamole
10 min