Wersje kompatybilne
Gambero rosso bardato con pancetta e hummus di ceci (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 gamberi rossi puliti e sgusciati
- 10 fette di pancetta affumicata, sottili
- 375 g di ceci bianchi lessati
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaio raso di salsa di soia
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 1 cucchiaino di salsa Tahina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 443 kJ / 106 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa guacamole
10 min.
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1h
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 min.
Salmone teriyaki
50 min.
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45 min.
Salmone con salsa al mango, taccole e carote
1h
Mazzancolle in crosta con salsa agrodolce
40 min.
Polpo su farinata di ceci
5h
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1h 10 min.
Guacamole Tex-Mex
5 Min
Hummus di ceci
9h 20 min.