Urządzenia i Akcesoria
Südafrikanisches Bohnen-Chutney
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
2 Schraubgläser
Składniki
-
Wasser und etwas mehr zum Anmischen600 g
-
breite, grüne Bohnen, frisch in Stücken (0,5 cm)500 g
-
rote Zwiebeln halbiert160 g
-
Knoblauchzehe1
-
Curry2 TL
-
Kurkuma, gemahlen½ TL
-
Öl30 g
-
Essig150 g
-
Zucker100 g
-
Salz1 TL
-
Speisestärke1 geh. TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
1197 mg
Białko
6 g
Kalorie
1950 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Südafrika
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rote-Linsen-Aufstrich
35 min
Eier-Zwiebel-Curry
45 min
Hüftgold-Kochkäse
20 min
Scharfer Weißkohltopf
1 godz.
Trauben-Chutney
25 min
Möhre trifft Orient
1 godz. 15 min
Lasagne mit Kürbis und Amarettini
1 godz. 50 min
Sesamstollen
32 godz.
Feuriger Bohnenaufstrich (vegan)
10 min
Brennnesselfladen mit Schafkäse
2 godz. 20 min
Kerniger Brotaufstrich
5 min
Artischocken-Tofu-Püree
10 min