![Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau) Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0b82f72a-8bf4-42f0-803f-cc4134740cf4/Derivates/3651e47f-5bed-4db8-b38e-4557f7a44ce8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 tsp dried wakame seaweed flakes
- 500 g sweet potato, peeled and cut into wedges (2 cm thick)
- 3 tsp extra virgin olive oil, plus 20 g extra
- ¼ tsp sesame oil
- 225 g sesame seeds
- 1 garlic clove
- 180 g onion, cut into slices
- 2 eggs
- 2 tsp tamari
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 10 sprigs fresh coriander leaves only, roughly chopped
- vegetable oil, to fry
- sauce of choice, to serve
- mixed salad leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1359.1 kJ / 323.6 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 75.6 mg
Alternatywne przepisy
Meat-free mushroom lasagne
1 godz. 30 min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24óra 40p
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10min
Broccoli stem falafel
25h 40min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35min
Cauliflower hummus with green vegetables
1 godz.
Sichuan zucchini and eggplant
1 godz. 15 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Warm satay bowl
1h 10min
Gwinganna biryani (TM6)
25 godz. 20 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1 godz. 15 min