Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon

Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon

4.1 68 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • lemon thin peelings of skin and 30 g juice
    1
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    30 g
    Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
  • liquid vegetable stock (see tip)
    1200 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • large raw prawns, peeled
    200 g
  • courgettes sliced
    300 g
  • garlic cloves
    2
  • dried tagliatelle
    250 g
  • olive oil
    1 Tbsp
  • crème fraîche
    200 g
  • fresh chives chopped
    1 tsp
  • fresh dill leaves
    1 tsp
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 444.8 kcal / 1861 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 53.6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 1050.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...