Wersje kompatybilne
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegan 'Parmesan'
- 100 g blanched almonds
- 100 g cashew nuts
- 1 Tbsp savoury yeast flakes (vegetarian)
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp garlic powder
Spaghetti
- 1200 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 350 g dried wholewheat spaghetti
- 20 g fresh basil
- 2 garlic cloves
- 320 g ripe avocados, cut in pieces
- 2 limes, juice only (30 g)
- 30 g olive oil
- 150 g yellow cherry tomatoes, quartered
- 100 g tinned sweetcorn, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2184 kJ / 522 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Chickpea Pancakes
20min
Mushroom Stroganoff
30 min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min