Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cavoletti di Bruxelles
- 150 g di lattuga romana, lavata
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane casereccio
-
100
g di panna (35% di grassi)
lub 100 g di latte intero - 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- pepe nero macinato fresco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50min
Crema di finocchi
35 Min
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50min
Vellutata di verza al vino bianco
50min
Crema di broccoli e porri
45min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50min
Vellutata di asparagi
45min
Vellutata di carciofi e taleggio
55 Min
Vellutata di carote e pastinaca
50min
Vellutata di indivia belga e speck
50min