![Risi e bisi Risi e bisi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/99E7B788-D0DE-48F3-83D1-7A9ABBCC8941/Derivates/af85a49d-37b4-4aad-a3bb-f790d9f9bcec.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di cipollotti a pezzi
-
50
g di pancetta affumicata a cubetti
lub 50 g di cubetti di prosciutto crudo - 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di riso tipo Vialone nano
- 700 g di brodo vegetale caldo + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 350 g di piselli surgelati, decongelati
- 20 g di burro a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1866 kJ / 446 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di riso e ceci
30min
Pasta e fagioli
50 Min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 Min
Risotto alla campagnola
30min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45min
Minestrone d'orzo
1h
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 Min
Orzotto al radicchio rosso
40p
Risotto brie e asparagi
30min
Risotto burrata e piselli
40p
Risotto al radicchio rosso di Verona
40p
Risotto con salsiccia e piselli
40p