Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di cipollotti a pezzi
-
50
g di pancetta affumicata a cubetti
lub 50 g di cubetti di prosciutto crudo a cubetti - 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di riso tipo Vialone nano
- 700 g di brodo vegetale caldo + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 350 g di piselli surgelati, decongelati
- 20 g di burro a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1866 kJ / 446 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 Min
Risotto burrata e piselli
40 Min
Risotto patate e rosmarino
40 Min
Risotto alla campagnola
30 Min
Risotto con salsiccia e piselli
40 Min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 Min
Jota carnica
1 Std. 5 Min
Risotto cacio e pere
40 Min
Risotto con scarola, patate e crescenza
40 Min
Risotto brie e asparagi
30 Min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45 Min
Risotto con lo sclopit
40 Min