Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
-
250
g di ceci secchi, ammollati in acqua per 8 ore
lub 500 g di ceci in scatola, lessati e sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1321 kJ / 315 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e cereali
1h
Lenticchie speziate in umido
1h 30min
Zuppa di lenticchie
50min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Zuppa di fagioli
40min
Ceci in umido
1h 30min
Zuppa di lenticchie al profumo di timo
35min
Fagioli in umido
1h 30min
Fagioli rossi in umido
1h 20min
Zuppa di lenticchie rosse
50min
Zuppa di fagioli e coriandolo
1h 20min
Zuppa di cereali e legumi CucinaBarilla
25min