Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry
- 2 - 3 guindillas rojas thai (5 g) sin semillas
- 2 - 3 chile verde fresco (45 g) sin semillas
- 1 ramillete de cilantro fresco (solo las hojas, aprox. 15 g)
- 40 - 50 g de cebolla roja
- 1 - 2 dientes de ajo
- ¼ cucharadita de comino molido
- ¼ de cucharadita de pimienta negra molida
-
1
trozo de raíz de galanga fresca (5 g)
lub 1 trozo de raíz de jengibre fresca (5 g) - 1 - 2 pellizcos de sal
- 30 g de aceite de girasol
- 150 g de leche de coco
- 1 trozo de queso panela (queso fresco mexicano)
Verduras
- 100 g de aceite
- 150 g de cebolleta en dados de 2x2 cm
- 2 berenjenas (700 g aprox.) en dados de 2x2 cm
- 150 g de tirabeques
- ½ de sal
Emplatado
- 3 ramitas de cilantro fresco solo las hojas
- 3 cucharadas de cebolla frita crujiente
- 4 ramitas de albahaca fresca solo las hojas
- 6 pellizcos de ito togarashi (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 987 kJ / 36 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 Min
Pak choi al vapor con aliño de soja y sésamo
15 Min
Pakora de berenjena con salsa de yogur
1小时
Ensalada marroquí de berenjenas (zaalouk)
55min
Berenjenas con salsa de miso
1小时
Curry indio de verduras
40min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1小时 15 分钟
Raita de pepino
10min
Curry verde thai vegetariano
35min
Chile vegetariano
1 godz. 5 min
Berenjenas con salsa de miso
50min
Helado de anko
10u. 10min