Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de câpres en saumure
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 900 - 1200 g d'aile de raie, coupée en 4 morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1581.8 kJ / 376.3 kcal
- Białko
- 27.8 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 396.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mouclade charentaise
40 Min
Pressé de raie
14 godz.
Rillettes d'aile de raie au poivre vert
2 godz. 30 min
Matelote de roussette au vin rouge
1h 30 min
Papillote de raie aux olives, tomates et câpres
35min
Salade de raie
1 godz. 45 min
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1h 5min
Raie aux épinards crémeux, pommes de terre au curry
1h 15min
Cassolette de poissons
1h
Choucroute de la mer au beurre blanc
55 min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min