Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 140 g de vin blanc
- 2 clous de girofle
- 4 baies de genièvre
- 400 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- 500 g de choucroute crue
- 150 g de filet de lieu jaune sans peau, coupé en quatre
- 150 g de filet de truite saumonée sans peau, coupé en quatre
- 150 g de dos de cabillaud, coupé en quatre
- ½ c. à café de sel
- 150 g de filet de haddock, coupé en quatre
- 400 g de langoustines, de belle taille
- 60 g d'échalotes
- 25 g de vinaigre de vin blanc
- 250 g de beurre demi-sel, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 835.8 kJ / 197.8 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1374 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matelote de roussette au vin rouge
1 Std. 30 Min
Pressé de raie
14 Std.
Choucroute de la mer
35 Min
Raie aux câpres
45 Min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40 dk
Cassolette de poissons
1sa
Choucroute de la mer
40 dk
Églefin, beurre nantais et petits légumes
1sa
Blanquette de noix de saint-jacques
45 Min
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3 Std. 20 Min
Rillettes de maquereau au fromage frais et aux herbes
1sa
Lotte et crevettes à l'américaine
1 Std. 15 Min