Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 140 g de vin blanc
- 2 clous de girofle
- 4 baies de genièvre
- 400 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- 500 g de choucroute crue
- 150 g de filet de lieu jaune sans peau, coupé en quatre
- 150 g de filet de truite saumonée sans peau, coupé en quatre
- 150 g de dos de cabillaud, coupé en quatre
- ½ c. à café de sel
- 150 g de filet de haddock, coupé en quatre
- 400 g de langoustines, de belle taille
- 60 g d'échalotes
- 25 g de vinaigre de vin blanc
- 250 g de beurre demi-sel, très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 835.8 kJ / 197.8 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1374 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassolettes de saint-jacques
30 min
Choucroute de la mer
35 min
Lotte sauce vallée d’Auge
1 Std. 40 Min
Matelote de roussette au vin rouge
1h 30min
Salade de raie aux agrumes, câpres et croûtons
1h 5 min
Sauce dieppoise
35 min
Lotte vapeur façon tajine
1h 45 min
Choucroute de la mer
40 min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30min
Raie aux câpres
45 min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15 min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 min