Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
-
270
g di farina di grano saraceno per polenta, a grana grossa (cottura: 40 minuti)
lub 270 g di farina di mais bianca bramata per polenta, a grana grossa (cottura: 40 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla monzese
35 min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Taroz
1 godz.
Sciatt
1 godz.
Polenta
1 godz.
Salsa ai lamponi, semi di chia e stevia
40min
Polenta e bruscitti
2 Std. 20 Min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 Std.
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45min
Polenta al formaggio
1 godz.
Pizzoccheri
50 min
Polenta taragna
1 Std. 15 Min