![Polenta di grano saraceno Polenta di grano saraceno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/30bad1d1-1b71-4f6e-aa3a-1532272b85a1/Derivates/5eaf4c93-ae5a-4122-87c5-f88286734bf9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
-
270
g di farina di grano saraceno per polenta, a grana grossa (cottura: 40 minuti)
lub 270 g di farina di mais bianca bramata per polenta, a grana grossa (cottura: 40 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta taragna
1 godz. 15 min
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1 Std. 10 Min
Manzo all'olio con polentina bianca
3h
Spatzle alla barbabietola
30 min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 min
Risotto al Teroldego
40 min
Risotto con salsiccia e uva
40 min
Gnocchi di grano saraceno con taccole e salmone (senza glutine)
1 godz. 20 min
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 min
Risotto timo e toma
35 min
Pizzoccheri
50 min
Brasato di manzo di Razza Piemontese al vino a Cottura Lenta con purè di patate
9 Std.