Vellutata di zucca e mela cotogna

Vellutata di zucca e mela cotogna

4.0 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco senza semi
  • 1 limone la scorza senza la parte bianca
  • 80 g di porri solo la parte bianca, a pezzi (3 cm)
  • 80 g di sedano a pezzi (3 cm)
  • 250 g di mela cotogna pelate, senza semi (3 cm)
  • 20 g di sherry, vino liquoroso secco
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di zucca la polpa a pezzi(4 cm)
  • 750 g di brodo di pollo
    750 g di brodo vegetale
  • 150 g di panna da cucina + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pera a fette sottilissime

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 21 kcal / 88 kJ
Białko 0.5 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...