![Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/237467.jpg)
Wersje kompatybilne
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa alla bolzanina
- 400 g di acqua
- 4 uova
- 80 g di cetriolini sott'aceto a tocchetti
- 100 g di yogurt bianco naturale
- 40 g di olio di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
Asparagi e patate
- 600 g di acqua
- 650 g di patate piccole, con la buccia
- 1200 g di asparagi, puliti
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di zucchero
- 200 g di prosciutto tirolese
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2159 kJ / 516 kcal
- Białko
- 36.5 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle con burrata e carciofi
50 Min
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45 min
Canederli allo speck
2h 40min
Salsa bolzanina
15min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30min
Spatzle alla barbabietola
30min
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35 Min
Malfatti bergamaschi
40min
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min
Spatzle agli spinaci
1h