Wersje kompatybilne
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa alla bolzanina
- 400 g di acqua
- 4 uova
- 80 g di cetriolini sott'aceto a tocchetti
- 100 g di yogurt bianco naturale
- 40 g di olio di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
Asparagi e patate
- 600 g di acqua
- 650 g di patate piccole, con la buccia
- 1200 g di asparagi, puliti
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di zucchero
- 200 g di prosciutto tirolese
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2159 kJ / 516 kcal
- Białko
- 36.5 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min.
Bigoli in salsa
1h 30 min.
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35min
Frittelline all'aglio selvatico con crema alle erbe
40 min.
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45 min.
Canederli allo speck
2h 40min
Canederli alle albicocche
1hod. 50min
Salsa bolzanina
15 min
Asparagi e patate con salsa olandese
50 min.
Gnocchetti de gris
30min
Risotto al Teroldego
40 min.
Salsa tartara
10 min.