Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero
- 200 g di mandorle pelate + 30 per decorazione
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 20 g di liquore all'arancia
- 200 g di cioccolato fondente a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 443.9 kJ / 106.1 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Dolcetti siciliani di mandorle
45 min.
Colomba classica
6h 45 min.
Cantucci al rosmarino
1h 30 min.
Bon bon con liquore all'arancia
2h 20min
Copertura di cioccolato all'olio
15 min
Fantasia di nocciole
1h 35min
Mandorle e cacao espresso
1h
Crema al pistacchio
20 min.
Colomba con crema al limoncello
1h 15 min.
Pasta choux al cacao
1h 10 min.
Grissini alle erbe (senza glutine)
2h
Crema Bimby ® al limone
45 min.