![Sushi allo spada affumicato Sushi allo spada affumicato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BFB8D73D-26CD-496E-9C59-B0E1F6FA0D58/Derivates/5146BE77-948A-48DE-9BF3-FD8C51396BAA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 200 g di riso Originario (cottura 12-14 minuti)
- 8 fili di erba cipollina fresca, lavati e asciugati e tagliati sottilmente
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 40 g di succo di barbabietole
- 5 fogli di alga nori
- 8 fettine di pesce spada (adatto per l'uso a crudo)
- di zenzero in agrodolce, a piacere
- salsa di soia, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 988 kJ / 236 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hosomaki
2h
Uramaki (per 1 persona)
1h 30min
Sushi misto (per 1 persona)
10h 30min
Salsa di cozze al curry
Brak ocen
Tacos di gamberoni "al pastor"
35min
Sushi di verdure raw
8h 30 min
Hosomaki (Modalità cuoci riso)
2h 30min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1 Std. 5 Min
Ravioli di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min
Hawaian Poke Bowl
35min
Ravioli cinesi
1 Std.
Spaghetti di soia con verdure e gamberi
50 Min