Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato
- 60 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di latte intero
- 70 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di amido di mais (maizena)
Base
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 20 g di Rum
- 1 uovo
- 85 g di zucchero
- 60 g di farina tipo 00
- 30 g di cacao amaro in polvere
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 150 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 20 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1941 kJ / 464 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Gelato alla crema
10 Std. 15 Min
Gelato al cioccolato
12u.
Tiramisù alle noci e caramello salato
1h 30min
Gelato allo zabaione
10h 20min
Gelato al torrone
10h 20min
Crostata gelata di frutta
13h 30min
Coppetta al caffè
2 Std. 15 Min
Gelato fiordilatte
10u. 30min
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8 Std. 45 Min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 30min
Torta gelato ricotta, pere e cioccolato
3 Std.
Gelato al limone
8 Std. 20 Min