Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato
- 60 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di latte intero
- 70 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di amido di mais (maizena)
Base
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 20 g di Rum
- 1 uovo
- 85 g di zucchero
- 60 g di farina tipo 00
- 30 g di cacao amaro in polvere
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 150 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 20 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1941 kJ / 464 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Barrette ai cereali e frutta secca
2h 30min
Torta di rose al gianduia
4h 10 min
Coupelle ripiene
35 min
Profiteroles
2h 15 min
Cjalsons
1h 30min
Torta gelato napoletana
18 Std. 55 Min
Yogurt liquido alla piña colada
8 Std. 30 Min
La nuova Sacher di Luca Montersino
3h 30min
Triangoli alle nocciole e mandorle (nussecken)
3h
Crostata alla nocciola
2h
Crostata morbida al cioccolato
2h 40min
Torta di albumi e cioccolato
45 Min