Sacher gelata

Sacher gelata

4.9 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 15 godz.
8 porzioni

Składniki

Gelato
  • 60 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di latte intero
  • 70 g di zucchero
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di amido di mais (maizena)
Base
  • burro q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • 20 g di Rum
  • 1 uovo
  • 85 g di zucchero
  • 60 g di farina tipo 00
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 150 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
  • 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 20 g di latte intero

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 464 kcal / 1941 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 26.5 g
Węglowodany 49.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...