![Pariser bullar Pariser bullar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5DBD47A-45DD-49EA-88B7-D46387F27C22/Derivates/7788840B-B435-402A-B7CB-A3300784E294.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bomboloni
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 200 g di latte
- 60 g di zucchero
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 1 uovo
- 450 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 g di sale
Terminare la preparazione
- farina tipo 00 q.b.
-
1
dose di crema Bimby, come da Libro "Le mie ricette con Bimby®"
lub 1 dose di crema gianduia, come da Libro "Le mie ricette con Bimby®" (o confettura) - burro fuso a piacere (opcjonalnie)
- zucchero a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 498 kJ / 119 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini al latte ripieni di crema alla vaniglia
40 min
Pain aux raisins
4h 30min
Girelle al cioccolato
9 Std. 40 Min
Girelle di pizza salame e pesto
2 Std. 45 Min
Treccia alla cannella
3 godz. 10 min
Mini torte Paradiso
30 min
Plumcake ripieni al gianduia
50 min
Brioche francese al burro
5h 40min
Merendini al cioccolato
40 min
Tortine Bimby®
30 min
Merendine allo yogurt
30 min
Hot dog
4h 55min