![Chicken Tikka Chicken Tikka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DD4F8E40-B41F-421B-9C92-0F0B56FC0691/Derivates/DA9D3D33-F75A-429F-80EF-40C160E494B1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Pouletbrustfilets, in Stücken (2 cm)
- 100 g Naturjoghurt
- 150 g Tikka-Paste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- pflanzliches Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1219 kJ / 291 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pouletbrust Metaxa
1 Std.
Tikka-Paste
1 Std.
Boeuf Bourguignon
2 godz.
Butter Chicken
50 Min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2 godz.
Peking Chicken
45 min
Crevetten Sweet and Sour
40 min
Pouletspiesse mit Erdnuss-Satay-Sauce
2 godz.
Chili-Limetten-Poulet mit Blumenkohlreis
1 Std. 10 Min
Thai-Nudelsuppe
35 min
Schnelles Indian Butter Chicken
45 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 min