Japanische Ramen Nudelsuppe

4.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Schweinebauch, ohne Knochen, mit Schwarte
    400 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Japanische Sojasauce (Shoyu)
    60 g
  • Sesamöl, geröstet
    20 g
  • Wasser
    2000 g
  • Ramen Nudeln, getrocknet
    300 g
  • Jungspinat, frisch
    100 - 150 g
  • Hühnerbouillon, aufgelöst
    750 g
  • Reisessig
    1 TL
  • Ingwer, frisch (3 mm)
    2 Scheiben
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Eier
    2
  • Noriblätter (9 x 3.5 cm)
    12
  • Zuckermais, aus der Dose
    4 EL
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen, zum Garnieren
    2
  • Sesamsamen, geröstet
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1020.3 kcal / 4268.8 kJ
Białko 28.7 g
Tłuszcz 74.9 g
Węglowodany 57.7 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...