Scharfes Ingwer-Poulet

Scharfes Ingwer-Poulet

3.5 85 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    3
  • roter Peperoncino halbiert, entkernt
    10 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben (1 mm)
    10 g
  • Sesamöl, geröstet
    10 g
  • Pouletschenkel, ohne Haut, mit Knochen
    800 g
  • helle Sojasauce (siehe Tipp)
    30 g
  • dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
    30 g
  • Weisswein trocken
    20 g
  • Basilikumblatt, frisch
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 38 g
Kalorie 1595 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...