Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- ½ bouquet de coriandre fraîche, équeuté
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1100 g d'eau
- 200 g de lentilles blondes
- 200 g de pommes de terre, coupées en cubes
- 5 feuilles de blette, coupées en chiffonnade
- ½ c. à café de cumin en poudre
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- le jus d'un citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1173.3 kJ / 279.3 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 199.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 min
Velouté de pois cassés, crème au citron confit
1 Std. 10 Min
Soupe de blette
35min
Soupe de petit épeautre aux légumes et saucisse de morteau
1h 50 min
Soupe printanière courgettes, haricots, pesto
13 Std. 35 Min
Falafels de fèves
1h
Soupe danoise aux pois cassés
1h
Poulet mesfioui
1h 20 min
Zaalouk de chou-fleur
30 min
Soupe de pois cassés finlandaise
12h
Soupe de lentilles corail
40 Min