Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cerises en bocal, dénoyautées et égouttées
- 90 g de sucre roux
- 125 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 60 g de beurre doux et mou
- 1 blanc d'œuf
- 60 g de lait demi-écrémé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1073 kJ / 256 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux cerises
50min
Gâteau de raisin à l'huile d'olive
1 Std. 15 Min
Tarte amandine aux cerises
2h 30min
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3h
Financiers aux cerises
1h
Gâteau aux quetsches
45 min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Tarte aux mirabelles
50min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Flaugnarde aux poires
50min
Gâteau fondant aux noix
40 min