Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de coquinas
- 250 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 400 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharadita de sal
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 729 kJ / 174 kcal
- Białko
- 15.92 g
- Węglowodany
- 6.14 g
- Tłuszcz
- 9.16 g
- Błonnik
- 1.42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sepia al ajillo
25 min
Calamares encebollados
1h
Champiñones o setas al ajillo
20 min
Almejas a la marinera
30 min
Alioli
10 min
Revuelto de ajetes
10 min
Coquinas al ajillo
1h
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25 min
Almejas a la sidra
15 menit
Gambas al ajillo
15 menit
Arroz meloso con cigalas
45 min