Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pulpo congelado (aprox. 2300-2500 g)
- 300 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de pimentón picante
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- 250 g de fideos de fideuá
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 774.9 mg
Alternatywne przepisy
Lentejas con calamares
2h 50min
Guiso de sepia con patatas
1 Std.
Guiso de pulpo
45min
Fideuá de carrilleras y langostinos
1h 15min
Marmitako de pulpo
40min
Tallarines en negro con sepia
30 Min
Arroz con calamares en su tinta
30 Min
Arroz negro cremoso con calamares
40min
Arroz con rape y gambas
30 Min
Fideuá negra de calamares
45min
Arroz con pulpo
45min
Fideuá negra de sepia y gambas XXL
1 Std. 20 Min