Tallarines en negro con sepia

Tallarines en negro con sepia

3.5 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 40 g de aceite de oliva
  • 1 diente de ajo
  • 500 g de sepia limpia cortada en tiras finas (aprox. 5 mm)
  • 50 g de vino blanco seco
  • 1 ½ cucharadita de sal
  • ½ cucharadita de condimento de chile en polvo (opcjonalnie)
  • 1 - 2 sobres de tinta de calamar
  • 1 pellizco de pimienta recién molida
  • 320 g de tallarines partidos por la mitad
  • 1 cucharada de perejil fresco picado
  • 4 rodajas de limón para decorar

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 468 kcal / 1956 kJ
Białko 32.09 g
Tłuszcz 12.38 g
Węglowodany 57.01 g
Błonnik 4.03 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...