Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet
- 12 langostinos crudos medianos
- 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
-
1
cucharadita de pimentón picante
lub 1 cucharadita de pimentón dulce - 50 g de brandy
- 500 g de agua
Fideuá
- 2 dientes de ajo
- 200 g de cebolla en cuartos
- 50 g de pimiento verde
- 50 g de pimiento rojo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de carrilleras de cerdo (cortadas en 4-6 trozos c/u)
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 100 g de vino blanco
- 250 g de fideos de fideuá
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 999 kJ / 239 kcal
- Białko
- 10.56 g
- Węglowodany
- 16.62 g
- Tłuszcz
- 14.47 g
- Błonnik
- 1.53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fideuá de pavo
30 Min
Arroz caldoso
1 godz. 15 min
Fideuá con carne
30 Min
Patatas guisadas con calamares
40min
Fideuá con pollo y langostinos
30 Min
Arroz caldoso para dos
1 Std. 10 Min
Fideuá de mariscos
45 Min
Arroz negro cremoso con calamares
40min
Fideuá de marisco del senyoret
1 Std. 10 Min
Fideuá negra de calamares
45 Min
Paella de marisco
50 min
Fideuá negra de sepia y gambas XXL
1 godz. 20 min