Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Adobo y conejo
- 3 dientes de ajo
- 1 cucharadita de comino molido
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 cucharada de sal
- 100 g de aceite de oliva
- 25 g de vinagre de jerez
- 100 g de cerveza negra
- 1 ramillete de hierbas aromáticas secas variadas (orégano, tomillo, laurel, romero, etc.)
- 1 conejo limpio cortado en trozos (aprox. 1500 g)
Salsa
- 60 g de pimiento rojo
- 200 g de cebolla en cuartos
- 3 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva
- 150 g de cerveza negra
- 150 g de agua
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1957 kJ / 468 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 32.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conejo a las finas hierbas
50min
Conejo picante con cebolla roja y cerveza
45 min
Conejo en escabeche
48h 50 min
Conejo a la huertana
45 min
Conejo a la mostaza
50min
Conejo con aceitunas negras y alcaparras
50min
Conejo al estilo mediterráneo
45 min
Conejo guisado
30 min
Conejo al chilindrón
1h
Conejo al ajillo con setas
40 min
Conejo a la cazadora
50min
Conejo al tomillo
45 min